+36 34 312 419 secretary@rdvegtc.eu

TAPE – Food Industry ProjektTAPE – FOOD INDUSTRYAz élelmiszeripari innováció jellegzetessége, hogy általában kis lépésekben, de szinte folyamatosan történik. Az innováció mind a lakosság jóléte, egészsége, életminősége, mind a foglalkoztatottság, a jövedelemtermelő képesség és az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése szempontjából rendkívüli fontosságú.

A TAPE FOOD INDUSTRY fő célja, hogy fenntartható, nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeripart hozzon létre a magyar-szlovák határvidéken, amely a vállalkozások hatékonyságának növelése mellett új munkahelyek teremtését is támogatja.

A projekt fő céljának elérését az alábbi tevékenységek támogatják:

  • A pályázatban szereplő vállalkozók (K.K.V. Union s.r.o., AEH spol. s.r.o, Mäsovinky s.r.o., Kősziklás borászat Kft., Vörös Tészta Manufaktúra, NPPC) 7 új munkahelyet teremtenek innovatív gyártási technológiák beszerzésével.
  • A kutatási tevékenységet biztosító intézmények (NPPC, SZE) segítségével felállítjuk az eszközparkot és létrehozzuk a szakemberek csoportját, akik új technológiai-fejlesztési javaslatokat adnak.
  • Az RDV ETT feladata a projektszintű kommunikációs feladatokon túl a projekt eredményeinek szélesebb körű népszerűsítése. Ezt a feladatát az RDV ETT szakmai műhelyek szervezésével, a TAPE-Food Industry projekt honlapjának elkészítésével és frissítésével, információs-és reklámanyagok elkészítésével, regionális és helyi TV ill. rádióinterjúk szervezésével, sajtóközleményekkel biztosítja. A projekt megvalósítása során elkészül a „TAPE movie“, amely vizuálisan mutatja be az elért eredményeket, a projektben részt vevő kis-és közepes vállalkozásokat pedig rövid videók népszerűsítik, bemutatva az új technológiai folyamatokat és az ezek segítségével előállított termékeket. Az RDV ETT tevékenységének fő célja, hogy a szakmai ismeretek és az ágazatban rejlő innovációs lehetőségek egy szélesebb célcsoporthoz is eljussanak.A PROJEKT KIMENETEI ÉS EREDMÉNYEI:

  • ÉLELMISZERIPARI TEVÉKENYSÉGET TÁMOGATÓ ESZKÖZPARK (POZSONY) – innovatív gyártási technológiák használata, amelyek az új, egészséges regionális termékek előállításához nyújtanak segítséget.
  • MINŐSÉGI ÉS MÓDSZERTANI ELLENŐRZŐ KÖZPONT (GYŐR) – a központ biztosítja a mezőgazdasági nyersanyagok és késztermékek tápértékének mérését, segíti a projektben részt vevő vállalatokat üzleti terveik megvalósításában.
  • INNOVATíV GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIÁK BEEVEZETÉSE – A projektben részt vevő öt kis-és közepes vállalkozás az innovatív technológiák bevezetésével és a helyben termelt nyersanyagok feldolgozásával megalapozza az új, egészséges, regionális termékpaletta kialakításának feltételeit és a hosszú távú együttműködést az élelmiszeripar különböző szereplői közt.