Tisztelt Hölgyem / Tisztelt Uram!

Ezennel szeretettel meghívom Önt a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás gyakorlati workshopjaira, ahol üzemlátogatás keretein belül betekintést nyerhetnek az alakor búza termesztésébe és az abból készült termékek gyártásába (Vörös Tészta Manufaktúra, Tarján), valamint a szőlőmagolaj (mint a körforgásos gazdaság része, az iparágban keletkező hulladék hasznos felhasználási módja) készítésének rejtelmeibe (Kősziklás Borászat Kft. Dunaszentmiklós). Részletes programterv a mellékletben található.

Találkozunk :

1.         gyakorlati workshop („borászat“ – szőlőmagolaj)

Időpont:                     2022. október 7. (péntek)

Helyszín:                    Kősziklás Borászat Kft., 2897 Dunaszentmiklós, 477 hrsz.

2.         gyakorlati workshop („tészta manufaktúra“)

Időpont:                     2022. október 13. (csütörtök)

Helyszín:                    Vörös Tészta Manufaktúra, 2831 Tarján, Héregi u. 041/41 hrsz.

S hogy mindez miért hasznos?

A TAPE FOOD INDUSTRY fő célja, hogy fenntartható, nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeripart hozzon létre a magyar-szlovák határvidéken, amely a vállalkozások hatékonyságának növelése mellett új munkahelyek teremtését is támogatja. Az egyes feldolgozó és termelő vállalatoknál bevezetett technológiai újítások előtérbe helyezik a körforgásos gazdaság jelenlegi alapelveit, amelyek segítségével növelik a regionális nyersanyagok felhasználási fokát és a különböző iparágakban keletkező hulladékok hasznosítását. A kis lépésekben, ám folyamatosan zajló innováció mind a lakosság jóléte, egészsége, életminősége, mind a foglalkoztatottság, a jövedelemtermelő képesség és az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése szempontjából rendkívüli fontosságú. A kis-és közepes vállalkozások az innovatív technológiák bevezetésével és a helyben termelt nyersanyagok feldolgozásával megalapozzák az új, egészséges, regionális termékpaletta kialakításának feltételeit és a hosszú távú együttműködést az élelmiszeripar különböző szereplői közt.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérem, 2022. szeptember 30-ig legyen szíves jelezni az alábbi linken található regisztrációs lap kitöltésével: https://forms.gle/vXLnts1xpuVZxsP87

.

Üdvözlettel: