A TAPE-Food Industry (Foglalkoztatási célú térségi akcióterv) fő célja, hogy fenntartható, nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeripart hozzon létre a magyar-szlovák határvidéken, amely a vállalkozások hatékonyságának növelése mellett új munkahelyek teremtését is támogatja.

  • a projektnyitó találkozóra (kick-off meeting) 2019. november 13-án, Budapesten a Széchenyi programirodában került sor.
  • Elindítottuk a pályázat honlapját www.tape-foodindustry.eu, folyamatosan hírt adva kialakítottuk Facebook profilunkat
  •  2020. szeptember 7-én került sor a szlovákiai Dunaszerdehelyen a szlovák nyelvű sajtótájékoztatóra, amelyen a helyi és regionális média szereplői mellett a pályázat szlovákiai partnerei is részt vettek ismertetve a pályázatban betöltött szerepüket.
  • 2020. szeptember 8-án komáromi (Magyarország) helyszínnel sajtóreggelit tartottunk a helyi és regionális média képviselőinek, ahol a projektben részt vevő magyarországi partnereink ismertették a készülő innovatív beruházásokat és a legfrisebb kutatási eredményeket a minőségi élelmiszerek előállításához.
  • A Co-innovation pályázat keretén belül  októberben elindítottuk a 10 előadásból álló képzés sorozatunkat, amelyet egyelőre online formában valósítunk meg.

A Local Product Processing pályázatban részt vevő vállalkozóink elindították az eszközbeszerzést, hogy innovatív technológia bevezetésével minőségi helyi termékek kerüljenek a fogyasztók asztalára.

Bővebben itt olvashat:

http://tape-foodindustry.eu/wp-content/uploads/2021/06/CCP_Newsletter_1_HU.pdf